Domenicali: 2023-ban hatmillió néző látogatott el

Az elmúlt években a Forma-1 egyre szélesebb körű népszerűségnek örvend, amit nagyban segít a Netflix által sugárzott dokumentumsorozat is.

domenicali_2023-ban_hatmillio_nezo_latogatott_el.png

Ahogy a rajongótábor növekszik, úgy terjed el az autós versenyzés láza Amerikában is, ahol egyre több verseny zajlik.

Például tavaly megrendezték a Las Vegas-i Nagydíjat, ami rendkívül sikeres volt, de Miami is vonzza a hírességeket és a média figyelmét.

Ennek következtében a sportág népszerűsége rekordokat dönt, és ez további versenynaptár bővülést is jelenthet.

Azonban ez egy állandó vitatéma a Forma-1 csapatai, versenyzői és vezetősége között, mert hatalmas terheket jelent a versenyzőknek, akiknek sok időt kell utazással és távol a családjuktól tölteniük egy szezon során.

2023-ban összesen 22 versenyt tartottak, mindegyikük teltházas volt, a Magyar Nagydíjra is már hónapokkal az esemény előtt elfogytak a jegyek. Stefano Domenicali, aki a Quotidiano Sportivónak adott interjúban kiemelte a sikereket, így fogalmazott:

Hagyom, hogy a számok magukért beszéljenek. 2023-ban elérkeztünk a hárommilliárdos bevételhez, és hatmillió élő nézőnk volt a versenypályákon. Az F1 még soha nem volt ilyen népszerű.

Eközben Helmut Marko azt állította, hogy ha Sergio Perez meg akarja tartani helyét a Red Bullnál 2025-re, akkor jelentős javulást kell elérnie egy területen...

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9518369821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása