Vasseur: A Gumiproblémák Megoldása: Garancia Nélkül

A tavalyi szezonban a Ferrari legnagyobb gyengesége a rossz gumikezelés volt, mivel folyamatosan változtak az abroncsok teljesítménye és viselkedése az egyes versenyeken. Az idei SF-24-es autó viszont versenyképesnek bizonyult az első négy versenyen, minden hétvégén dobogóra álltak, sőt Ausztráliában még nyertek is Carlos Sainz révén.

vasseur_a_gumiproblemak_megoldasa.png

Vasseur azonban kíváncsi arra, hogy az autó hogyan teljesít más helyszíneken és hidegebb körülmények között, miután az első időszakot meleg időjárás jellemezte. A csapatfőnök a szuzukai verseny után kijelentette, hogy a szezon kezdete óta jelentős fejlődést értek el a gumikezelés terén.

Ami pedig a kopást illeti, Dzsiddában és Melbourne-ben az utolsó körben futották meg a leggyorsabb kört, és most is majdnem sikerült. Tehát lényeges előrelépést értek el, sokat dolgoztak a gyengeségeken, és jelentős fejlődést értek el a gumikezelés, a stratégia és a csapatmunka terén.

Persze most más gyengeségeink vannak, így más területeken kell fejlődnünk, ha további javulást akarunk elérni. Most kézben tartjuk a dolgokat, de ez egy folyamatos folyamat. Szóval nem feltétlenül gondolhatjuk úgy, hogy a gumikezelést teljesen megoldottuk. A következő verseny Kínában lesz, ahol más kihívásokkal kell szembenéznünk.

A hidegebb körülményeknek valóban segíthetnek a Ferrarinak közelebb kerülni a Red Bullhoz? Vasseur szerint Kínában lesz rá lehetőségük hidegebb időben is tesztelni, bár nem tudja, hogy az itteni szuzukai példát mennyire lehet összehasonlítani más versenyeken. Mindenesetre javulást kell elérniük szombatonként és jobb időmérőket kell futniuk.

Sainz is örül annak, hogy végre egy igazi F1-es autót kapott, és úgy érzi, most már van esélye győztes autót vezetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr7218376129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása