Sainz szerint a Ferrari nem fogja utolérni a Red Bullt, amíg nem érkezik az első nagy fejlesztés

Bár az időmérő edzéseken a vörös autók eddig nem tudtak olyan közel kerülni Max Verstappenhez, mint most Ausztráliában, ahol egy ígéretes dupla győzelmet értek el Carlos Sainz első és Charles Leclerc második helye által.

sainz_szerint_a_ferrari_nem_fogja_utolerni_a_red_bullt_amig_nem_erkezik_az_elso_nagy_fejlesztes.png

Ehhez persze hozzájárult, hogy Verstappen korán kiállt fékproblémák miatt, míg Sergio Perez nem tudott kellően versenyképes lenni az előkelőbb pozíciókért.

Sainz elismerően nyilatkozott a Ferrari eredményességéről Melbourne-ben, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy még nincsenek a Red Bull szintjén, és további fejlesztések nélkül sem lesznek.

Az autónk remekül teljesített ezen a hétvégén. De egyelőre nehéz lesz ezt a szintet fenntartani minden pályán, amíg nem érkeznek új fejlesztések, hogy ledolgozzuk a Bahreinben és Dzsiddában mutatott hátrányunkat.

Ausztráliában azonban már az első körben éreztem, hogy győztes autónk van. Bár a Red Bull is gyors volt, és megszerezték a pole pozíciót, de az időmérő megnyerése sem tűnt lehetetlennek.

Vannak olyan pályák, ahol erősek vagyunk, ahogyan tavaly is láttuk. Idén úgy tűnik, hogy a tempónk még azokon a pályákon is jobb, ahol erősek vagyunk. Remélem, a jó fejlesztési programmal gyakrabban kihívhatjuk a Red Bull-t.

A Scuderia eredetileg az Imola-i hazai futamra tervezte az új fejlesztéseket, míg a következő szuzukai versenyre csak kisebb módosításokat terveztek. Most azonban már elképzelhető, hogy Japánban érkeznek az első nagyobb újítások, mivel a csapat szeretne minél előbb versenyezni a Red Bull-lal.

Természetesen Verstappen kiesése miatt nehéz megmondani, hogyan alakult volna az Ausztrál Nagydíj, de a Ferrari pilótái továbbra is bizakodóak az autójuk teljesítményét illetően, ami tavalyhoz képest valóban sokat fejlődött.

Sainz teljesítménye minden kétséget kizáróan lenyűgözte az F1-es közösséget, és egy korábbi világbajnok is elismerően szólt a spanyolról.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr2118378363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása