Ocon: Az Alpine hátrébb lépett az első lépés megtételével
Ocon: Az Alpine hátrébb lépett az első lépés megtételével

Bár a francia pilóta, Pierre Gasly és csapattársa tempója az első körben való ütközés után nem volt ideális, Ocon szerint ez nem indok a gyenge teljesítményre.

ocon_az_alpine_hatrebb_lepett_az_elso_lepes_megtetelevel.png

Mindkét versenyző elveszítette a leszorítóerőt az ütközés miatt - Gasly állítása szerint ő 33, Ocon pedig 15 egységet -, de ez nem az egyetlen ok, ami miatt visszacsúsztak a mezőnyben.

A versenyt a 15. helyen záró Ocon nem volt túlságosan elégedett a célvonal átlépése után. Amikor ...

Az autónk nem elég erős ahhoz, hogy pontokat szerezzünk vele.........
Az autónk nem elég erős ahhoz, hogy pontokat szerezzünk vele.........

Az utóbbi Japán Nagydíj hétvégéje ismét csalódást okozott Albonnak és a Williams csapatnak. Két súlyos autóbalesetet szenvedtek, ami miatt a kárjuk lassan elérte a tetőpontot, miközben a pontszerzés eddig távoli álom maradt számukra.

az_autonk_nem_eleg_eros_ahhoz_hogy_pontokat_szerezzun.png

Albon már az első körben kiesett a Daniel Ricciardóval való ütközés következtében, míg Logan Sargeant bár jól kezdett, de egy lassú kerekcsere és egy kicsúszás miatt végül csak az utolsó helyen fejezte be a versenyt. ...

Ricciardo múltbeli teljesítményéről nyugtalanító vélemények merülnek fel
Ricciardo múltbeli teljesítményéről nyugtalanító vélemények merülnek fel

Ricciardo számára még nem igazán indult be a 2024-es szezon, bár újra megkapta a teljes állású lehetőséget az RB csapattól. Eddig nulla ponttal áll a bajnokságban, és rendre lemarad csapattársától, Juki Cunodától.

ricciardo_multbeli_teljesitmenyerol_nyugtalanito_velemenyek_merulnek_fel.png

Az ausztrál versenyző az utóbbi időszakban többször is elmondta, hogy a problémái nem hasonlítanak ahhoz, mint amikor a McLarennél nem találta a formáját, azonban a külvilág számára kezd úgy tűnni, mintha hasonló helyzetbe került volna.

...
A Mercedes kétséges szuzukai tervének mögött állt
A Mercedes kétséges szuzukai tervének mögött állt

George Russell a hetedik, míg Lewis Hamilton a kilencedik helyen fejezte be a múlt hétvégi Japán Nagydíjat. Ez az eredmény annak köszönhető, hogy a gyenge időmérő edzés és a problémás első szakasz miatt nem volt valós esélyük előrelépni.

a_mercedes_ketseges_szuzukai_tervenek_mogott_allt.png

Amikor a versenyt az első körös baleset miatt piros zászlóval felfüggesztették, a csapat úgy döntött, hogy mindkét versenyzőjüknek kemény Pirelli abroncsokat szerel fel az új rajtra, és megpróbálnak velük ...

Domenicali: 2023-ban hatmillió néző látogatott el
Domenicali: 2023-ban hatmillió néző látogatott el

Az elmúlt években a Forma-1 egyre szélesebb körű népszerűségnek örvend, amit nagyban segít a Netflix által sugárzott dokumentumsorozat is.

domenicali_2023-ban_hatmillio_nezo_latogatott_el.png

Ahogy a rajongótábor növekszik, úgy terjed el az autós versenyzés láza Amerikában is, ahol egyre több verseny zajlik.

Például tavaly megrendezték a Las Vegas-i Nagydíjat, ami rendkívül sikeres volt, de Miami is vonzza a hírességeket és a média figyelmét.

Ennek következtében a sportág népszerűsége rekordokat ...

Max Verstappen  A Győzelme Kulcsa
Max Verstappen A Győzelme Kulcsa

Bár a stopperen az első három versenyhez hasonlóan a Formula-1 Japán Nagydíján is Max Verstappen szerezte meg a pole-pozíciót, a holland versenyző kifejezte elégedetlenségét az autóval: szombaton elmondta, hogy a hosszú etapok alatt nem érezte magát olyan kényelmesen, mint korábban.

max_verstappen_a_gyozelme_kulcsa.png

Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy már a selejtező előtt elvégeztek néhány módosítást, amelyek kulcsfontosságúak voltak a suzukai győzelemhez: "Szerintem ez egy nagyszerű ...

Alonso marad az Aston Martin csapatánál
Alonso marad az Aston Martin csapatánál

Alonso azok közé tartozik, akiknek a szerződése a 2024-es szezon végén lejár. A spanyol pilóta még nem döntött arról, hogy a következő évben hol folytatja, sőt, még az sem biztos, hogy folytatja-e egyáltalán: az elmúlt időszakban többször kifejezte azt a szándékát, hogy megvárja az idény kezdetét, mielőtt eldöntené, érdemes-e maradnia.

alonso_marad_az_aston_martin_csapatanal.png

Mivel várható változások vannak a versenyzői piacon, érthető, hogy Alonso kivár: már most tudható, hogy a ...

F1 Pilóták Figyelmeztetik: Kínában Sprint Nem Megfelelő
F1 Pilóták Figyelmeztetik: Kínában Sprint Nem Megfelelő

A sorozat először tér vissza Kínába 2019 óta, azonban azonnal sprintversenyt rendeznek a helyszínen, ami jelentős változásokat hozhat, mivel mindenki csak egyetlen gyakorlásra számíthat arra, hogy mindent tökéletesen beállítson.

f1_pilotak_figyelmeztetik_kinaban_sprint_nem_megfelelo.png

Carlos Sainz elmondta, hogy figyelmeztették a felelősöket, hogy a felkészülés hiánya például ahhoz is vezethet, hogy a csapatok túl alacsonyra állítják az autóikat, majd a verseny végén kizárják őket túlzott kopás miatt, ...

Ausztrál és Japán Baleset: Williams F1 Csapatának Költése Megdöbbentő Magasságokba Emelkedett
Ausztrál és Japán Baleset: Williams F1 Csapatának Költése Megdöbbentő Magasságokba Emelkedett

Az Ausztrál Nagydíj első gyakorlásán Alexander Albon súlyos balesetet szenvedett, ami miatt autója karosszériája olyan károkat szenvedett, hogy azt már nem lehetett megjavítani a versenyhétvégén.

alex_albon.png

Ennek következtében Logan Sargeant sem tudott elindulni a Melbourne-i versenyen, mivel hiányzott a szükséges pótkasztni.

Japánban, a vasárnapi nagydíjon, a brit-thai versenyző részt vett egy rajtbalesetben, ami további sérüléseket okozott a karosszériának.

A ...

A Technikai Galéria a Szaúd-Arábiai Nagydíjról
A Technikai Galéria a Szaúd-Arábiai Nagydíjról

Kivéve a Haast, az Alpine-t és a Saubert, minden csapat finomított valamelyest az autóján a Bahreini Nagydíj után, így a dzsiddai hétvégén sok érdekesség vár ránk a technikai részletek terén.

a_technikai_galeria_a_szaud-arabiai_nagydijrol.png

Legtöbb csapat változtatott a hátsó és gerendaszárnyon, de a Red Bull autója a legjelentősebben alakult át a második hétvégére: a motorburkolat, hűtőnyílás, első és hátsó szárny mind megváltozott – az új fejlesztéseket itt találjuk.

Közben Russell ...

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása