A Forma-1 kezdői számára 2023 legfontosabb tanulsága ez volt.

A Forma-1 2023-as évének legjelentősebb tanulságát osztották meg velünk Oscar Piastri és Logan Sargeant, akik a szezon során első alkalommal szerepeltek a versenysorozatban.

A 2024-es Forma-1 évadban olyan változások nélkül találjuk majd a csapatokat, amilyenek már régóta nem voltak. Valamennyi pilóta megtartotta helyét, és a csapatok is változatlanok maradtak, ami az utánpótlás-kategóriákban reménykedő tehetségek számára nem mindig örömteli hír.

Ez egyáltalán nem így volt 2023 elején, amikor Oscar Piastri és Logan Sargeant, Nyck de Vries mellett, bemutatkoztak a McLaren és a Williams csapataiban. A szezon során mindkét versenyző számára különböző kihívásokkal kellett szembenézniük. Piastri kétszer is a dobogón állhatott, sőt, Katarban a sprint versenyt is megnyerte, míg Sargeant mindössze egy pontot szerzett, méghozzá hazai pályáján, Austinban.

A Forma-1 hivatalos honlapján közzétett interjújukban megosztották velünk a szezon során elsajátított legfontosabb tanulságokat. Piastri elmondta: „Rengeteg tanulságot kaptam. Számomra talán a legfontosabb az volt, hogy nincs idő pihenni. Egyetlen hiba is komoly következményekkel jár a Forma-1-ben, és minden versenyző és csapat nagyon erős. Ha bármilyen mértékben is ellazulsz, jelentős idő- és pozícióveszteséggel kell számolnod.”

Sargeant, Piastri 2020-as csapattársa, így folytatta: „Szerintem Oscar nagyon jól kifejezte. A legfontosabb számomra az, hogy megérthessem, milyen komoly elköteleződés szükséges ahhoz, hogy minden nap a legjobb teljesítményt nyújtsuk.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4918304231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása