Friss európai versenypálya csatlakozik a Forma-1-hez, hosszú távú megállapodást kötöttek!

Hivatalosan közölték, hogy Madrid 2026-tól házigazdája lesz a Forma-1 versenyeknek, miután az Ifema és Madrid kötött egy 10 éves megállapodást az F1-cel.

friss_europai_versenypalya_csatlakozik_a_forma-1-hez_hosszu_tavu_megallapodast_kotottek.png

Madrid hosszú ideje küzdött azért, hogy megrendezze a Forma-1-es nagydíjat, és most a küzdelme valóra vált: a Forma-1 bejelentette, hogy a Madridi Nagydíj része lesz a versenynaptárnak legalább 10 éven keresztül, 2026-tól 2035-ig.

Eredetileg a bejelentést tervezték a 2023-as szezon utolsó versenyére, az Abu-Dzabi Nagydíjra, de akkor még nem sikerült megállapodni. Kedden azonban egy madridi eseményen, amelyen részt vett az F1-vezér Stefano Domenicali, megerősítették, hogy 2026-tól valóban lesz Madridi Nagydíj.

A versenyt egy olyan pályán rendezik majd meg, amely az Ifema kiállítási központon, Valdebabadon (a Real Madrid sportvárosán) és a korábbi Mad Cool fesztivál területén halad keresztül. A pálya hossza 5,47 kilométer lesz.

Bár a bejelentés nem tér ki Barcelona sorsára, a szerződésük 2026-ig érvényes marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5518309787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása