A Mercedes innovatív lézeres technológiával modernizálná az F1-es biztonsági autóját.

A Mercedes csapata partnerségbe kezdett a Luminar nevű autóipari technológiai vállalattal annak érdekében, hogy közösen fejlesszenek ki egy új, lézeres érzékelőrendszert a biztonságos autózáshoz.

a_mercedes_innovativ_lezeres_technologiaval_modernizalna_az_f1-es_biztonsagi_autojat.png

A Luminar már egy ideje együttműködik a Mercedes-Benz és más autógyártók, például a Volvóval és a Nissannal is, hogy termékeik hasznos segédeszközként szolgáljanak a közúti közlekedésben.

A floridai központú vállalat lézeres távolságmérője vagy LiDAR-rendszere lézerekkel térképezi fel a jármű körüli környezetet, létrehozva egy háromdimenziós térképet, ami segít pontosan meghatározni a tárgyak helyzetét rossz időjárási körülmények között.

 A Luminar szerint a rendszerük már 250 méteres távolságból jelezheti az úton lévő törmeléket, a különböző objektumokat pedig 500 méteres távolságból.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5718328531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása