A csapatok gumiabroncsokat fognak használni Bahreinben.

A Pirelli, ami a hivatalos gumiszállítója a Forma-1-nek, nyilvánosságra hozta, hogy a tíz csapat mennyi szett abroncsot fog használni a holnapi teszteken.

a_csapatok_gumiabroncsokat_fognak_hasznalni_bahreinben.png

Az előzetes lista elérhető a Forma-1 bahreini szezon előtti tesztjéről. A február 21-23 közötti eseményen minden csapatnak 35 szett abroncs áll rendelkezésre. Idén az abroncsok öt különböző keveréke lesz elérhető, a legkeményebb C1-től a leglágyabb C5-ig.

A gumielosztásról a cikk alján található táblázatban tájékozódhatsz – fontos megjegyezni, hogy a jövő heti szezonnyitóra a Pirelli a C1, C2 és C3 keverékeket szállítja, míg a C4 és C5 keverékek nem kapnak nagyobb figyelmet, mivel a durva bahreini aszfalt gyorsan kopna ezeket.

Látható, hogy a teszteken a leglágyabb C5 keverék nem túl népszerű, a legtöbb csapat tervezett felhasználása minimális, és a C4 sem kap sok figyelmet. A McLaren és az Alpine egyáltalán nem fog lágy keveréket használni, a franciák viszont jelentős mennyiségben rendelkeznek C1-es abroncsokkal.

A legkedveltebb keverék a C3, ami a Pirelli közepes keménységű abroncsa, azonban az első futamon a leglágyabb keverékként kerül majd felhasználásra, és valószínűleg az időmérő edzésen is gyakran láthatjuk majd.

A sok felhasználásnak köszönhetően a csapatok magabiztosabban várhatják a jövő heti versenyt. A Mercedes lesz az, amelyik a legtöbbet használja ebből, összesen 25 szettet a 35-ből.

A legtöbb "lágy" keveréket a Ferrari fogja használni, hat C4-essel és két C5-össel, míg a Red Bull inkább a kiegyensúlyozott megközelítést választja, főként a C3-as abroncsokkal dolgoznak, és nem tervezik Max Verstappent vagy Sergio Perezt lágy keveréken.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr2218330351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása