Alonso Antonellinek lehetősége lesz kipróbálni egy F1-es autót

Fernando Alonso kiemelte a fiatal Forma-2-es tehetségek nehézségeit, azonban megjegyezte, hogy bizonyos nagyobb csapatok lehetőséget tudnak biztosítani a feltörekvő tehetségeknek a régebbi modellekkel történő tesztelésre.

alonso_antonellinek_lehetosege.png

A kevés tesztlehetőség továbbra is fontos téma a Forma-1-ben, főleg a fiatal pilóták számára. Fernando Alonso már többször is kiállt a helyzet javítása mellett, de egyelőre nem látszik a fény az alagút végén.

A 2000-es években sokkal több lehetőség volt arra, hogy a pilóták élőben megismerkedjenek az autókkal, és akkoriban előfordult, hogy 12 csapat indult a versenyeken, így a kisebb alakulatok tudták foglalkoztatni a kezdőket. Ám Alonso szerint ez manapság már nem lehetséges.

A csapatok már így is nagyon stresszesek a költségvetés és a sok személyzet miatt, akik világszerte részt vesznek ezeken a 24 versenyen, így szerinte eléggé lehetetlen olyan tesztcsapatot létrehozni, mint régen, amely valóban fel tudna készíteni egy fiatal versenyzőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr2918356303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása