Norris álláspontja szerint szükséges lenne módosítani a Formula-1 autókon

Bár immár a friss szabálymódosítások harmadik évében járunk, ez mégsem jelenti azt, hogy az autók hatása a versenyzők egészségére elhanyagolható lenne. Lando Norris ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy érdemes lenne változtatni néhány tényezőn.

norris_allaspontja_szerint_szukseges_lenne_modositani_a_formula-1_autokon.png

A 2022-es szabályok visszahozták a Forma–1-be a szívóhatású autókat, ami viszont velejáróként a pattogást és a delfinezést is magával hozta, mint váratlan következmény.

Bár a legtöbb csapat már szinte teljesen képes volt ezeket kiküszöbölni, azonban valószínűleg sosem lesznek tőle teljesen mentesek, hiszen az autók akkor teljesítenek a legjobban, ha a lehető legközelebb vannak a talajhoz.

Az egészségügyi aggályok akkor merültek fel, amikor a delfinezés komoly problémát jelentett a 2022-es szezon elején, és a szaúd-arábiai hétvége után ismét felmerült egy lehetséges összefüggés Carlos Sainz és vakbélműtéte között.

A spanyol pilóta alig másfél év alatt a mezőny második tagja volt, akinél ilyen probléma merült fel. Alex Albon az 2022-es Olasz Nagydíjat hagyta ki vakbélgyulladás miatt.

Albon Jeddah-ban elmondta, hogy beszélni szeretne egy orvossal, aki talán segíthet kideríteni, van-e összefüggés a pattogás és az övek elhelyezkedése, valamint a pilóták egészségi állapota között.

Norrist is megkérdezték erről a témáról, de ő egyelőre óvatosan közelítette meg azt.

Nem tudom. Nem vagyok tisztában azzal, hogy hogyan lehetne ezt kideríteni.

Nem tudom, hogy átlagosan hány embernek van ilyen problémája. Egy tízből egy? Ötven százalékban” – mondta a McLaren pilótája, aki rámutatott arra, hogy figyelmet kell fordítani, amikor a versenyzők panaszkodnak valamire.

Mindenesetre vannak olyan emberek, akik szerint nem olyan rossz a helyzet, és hogy régen még sokkal rosszabb volt. Az idők azonban változnak.

Tény hogy hajlamosak vagyunk panaszkodni, de néha jó okkal tesszük ezt, a saját testünk, biztonságunk és egészségünk védelmében.

Vannak idők, amikor érzed az hatását.

Persze most nem annyira rossz, mint két évvel ezelőtt, de még mindig rendkívül alacsonyan és mereven kell működtetni az autókat.

Norris végül hozzátette, hogy bár most talán nem érzik, de hosszú távon a sok pattogásnak lehet hatása egy pilóta karrierjére is. Még mindig küzdök a testemmel és a hátammal.

Sok olyan dologgal kell most megküzdenem, ami pár évvel ezelőtt nem volt szükséges. Nem mondanám, hogy ez közvetlenül az autó miatt van.

Számomra ez a természetes. Hosszú távon azonban mindenképpen javítani kell a helyzeten, különösen ha még sokáig versenyezni fogok. Szeretnénk valamit tenni azért, hogy közelebb hozzuk azt az érzést, ami néhány évvel ezelőtt volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4818352687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása