Elképesztő bevételt termelt tavaly az F1 számára

A Forma–1 bevételei szinte robbanásszerűen emelkedtek a tavalyi idényben, főként az erős záró negyedévnek köszönhetően, amit részben az új Las Vegas-i Nagydíj bevezetése hajtott előre.

elkepeszto_bevetelt_termelt_tavaly_az_f1_szamara.png

Az F1 2023-ban összesen 3,2 milliárd dollár bevételt generált, amiből az utolsó három hónapban 1,2 milliárd érkezett, ami 63 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

A Las Vegas-i Nagydíj visszatérése jelentős mértékben hozzájárult ehhez a lendületes növekedéshez, amit érdekesség, hogy az F1 maga szervezett és reklámozott.

A jegyeladások és szponzori megállapodások szintén kiemelkedően jól alakultak, ami alátámasztja, hogy helyes döntés volt az irányítás közvetlen kezébe venni.

Az FOM emellett jelentős bevételt realizált a közvetítési jogokból és a versenyrendezési díjakból egyaránt.

Ez a trend tovább folytatódhat idén, hiszen egy rekordhosszú, 24 futamos szezon következik, és sok helyszín kötött hosszú távú megállapodást a sorozattal nemrégiben.

Az F1 összbevétele 25 százalékkal emelkedett az előző évi 2,5 milliárd dollárhoz képest.

Ekkora összegű bevételt a tavalyi első három pénzügyi negyedév alatt termelt az F1, ami jól mutatja, milyen sikeresen sikerült kilábalnia a korábbi krízisből.

Stefano Domenicali elnök-vezérigazgató nem meglepő módon kiemelkedő évnek nevezte a bevételeket.

Minden területen nagy volt az aktivitás, rekordokat döntöttünk a nézőszámok tekintetében a versenyeken, és az F1 már negyedik éve a leggyorsabban növekvő sportliga a közösségi médiában.

A Forma–1 stabil nézői bővülést ért el tavaly, különösen az amerikai piacon, amit nagyban segített a Las Vegas-i Nagydíj.

Ezenkívül a fiatalabb generáció és a női nézők száma is nőtt.

Ha az F1 idén zökkenőmentesen meg tudja szervezni a 24 versenyt, és egy izgalmas szezont láthatunk, akkor biztos, hogy a bevételek még a tavalyi számokat is jócskán meghaladják majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr6218352695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása