A Mercedes első Formula-1-es tesztje

A Mercedes Ausztriában két napos tesztet tervez a megbecsült pilótájával, ahol a 2021-es Mercedes W12-be ül majd be.

a_mercedes_elso_formula-1-es_tesztje.png

Ez lesz a 17 éves versenyző első Forma-1-es tapasztalata, azonban idén még több ilyen lehetőség vár rá, mivel a csapat egyértelműen az F1-re koncentrál, miközben a Formula 2-ben is versenyez a Premával.

Antonelli, ha idén gyors fejlődést mutat, esetleg esélyes lehet arra, hogy felkerüljön a Forma-1-be, ugyanis a Mercedesnél 2025-től megüresedik Lewis Hamilton helye.

Más lehetőségként felmerülhet, hogy más ügyfélcsapatnál kap lehetőséget, vagy még egy szezont tölt el az F2-ben, anélkül hogy átlépne az F3-ra.

A Prema rossz bahreini hétvégéje után Antonelli Melbourne-ben a kilencedik helyre lépett előre a tabellán, miután a főversenyen a második rajthelyről indulva a negyedik helyen végzett.

Csapattársa, Oliver Bearman itt szerezte meg első pontjait, miután nagy figyelmet kapott, amikor bemutatkozott a Ferrarival Dzsiddában.

Az F2-ben a májusi, imolai versenyig nincs további futam, így Antonellinek lesz ideje Forma-1-es tesztekre.

A bajnokságot a Sauber fiatalja, a Rodinnál versenyző barbadosi Zane Maloney vezeti három forduló után, Paul Aron és Dennis Hauger előtt.

A Mercedes 2025-ös ülésének kapcsán Wolff kifejtette, hogy elsősorban Max Verstappen döntésére várnak, a részletekkel itt találkozhattok.

A Forma-1 tesztekről szóló szabályok alapján már idén is lehet tesztelni 2022-es autókkal, amelyek jobban hasonlítanak az idei modellekhez, így a jövőben Antonelli a W13-ba is bekerülhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr1918369777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása