Az Alpine idei autója megkezdi fogyókúráját Japánban

A francia csapat rendkívül gyengén kezdte a szezont, mivel három verseny után még nem sikerült pontot szerezniük. Már az év elején kiderült, hogy 2024-es gépük komoly súlyproblémákkal küzd, amit minél hamarabb meg akarnak oldani, és úgy tűnik, most Szuzukában elkezdik ezt a folyamatot.

az_alpine_idei_autoja_megkezdi_fogyokurajat_japanban.png

A gép könnyítése mellett aerodinamikai finomságokat is alkalmaznak majd, erről Bruno Famin csapatvezető beszélt. Bár nincs szó nagy áttörésekről, fontos számunkra, hogy minél előbb felszereljük az autóra, hogy felmérjük annak potenciálját, és folyamatosan javítsuk a csomag megértését.

Ezek az új fejlesztések főként egy új első szárnyat és súlycsökkentő intézkedések első lépését tartalmazzák – tette hozzá Famin. A csapat már Ausztráliában is mutatta a fejlődés jeleit, hiszen Esteban Ocon bejutott a Q2-be az időmérőn, és a futamon sem teljesítettek rosszul.

Közelebb kerültünk a pontszerzéshez, mint korábban. Talán ez csak a körülmények és a pálya miatt volt, nem pedig azért, mert javultunk. És még mindig messze vagyunk a célunktól

Bár ennek semmi köze a fejlesztésekhez, de az Alpine megerősítette, hogy a hétvégtől kezdve már a hagyományos, többnyire kék festékkel fognak versenyezni, még ha ez nem is könnyű észrevenni, mivel a csapat autóján egyébként sem túl sok a festék, ami szintén a súlyproblémáknak köszönhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr8018369795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása