Az elemző szerint ennek lehet a Mercedes újra felbukkanásának oka

Bár 2022-ben a delfinezés és a pattogás nagyon népszerű volt, manapság már ritkábban emlegetik őket. Mégis, a Mercedes idei versenyautója továbbra is küzd vele, és a versenyzők Szaúd-Arábiában ismét panaszkodtak rá. Hamilton az időmérő után nyilatkozott.

az_elemzo_szerint_ennek_lehet_a_mercedes_ujra_felbukkanasanak_oka.png

Az autó továbbra is szenved a pattogástól, még az összes kipróbált beállításváltoztatás ellenére sem tudtuk még megoldani. Anderson szerint ezek a megjegyzések sokat elárulnak.

Melegebb körülmények között egy olyan autó, amely már a légáramlás-elválasztás határán van, több problémával találhatja szembe magát.

Emellett a melegebb idő miatt az autók kevesebb leszorítóerőt is generálnak alapvetően. A jelenlegi generációs autók esetében a padlólemez biztosítja a leszorítóerő 75%-át.

Ez kritikus a légáramlás-elválasztási problémák kezelésében, különösen a padlólemez első része kulcsfontosságú ebből a szempontból. Hamilton szerint az FP3 alatt egy nagyobb leszorítóerős hátsó szárnyjal jobban működött az autója, bár ennek kevés köze volt a tényleges szárnyhoz, mivel az időjárás még melegebb volt.

Ez alacsonyabb leszorítóerőt jelent, tehát az autó kissé távolabb van a talajtól. A légáramlás-elválasztás is javul, mivel a vékonyabb levegőréteg miatt hamarabb és később éri el a teljes hatását.

Az időmérőn viszont már hűvösebb körülmények uralkodnak, tehát a leszorítóerő növekszik a vastagabb légréteg miatt.

A magasabb leszorítóerő közelebb viszi az autót a talajhoz, ami rontja a padlólemez szeparációs problémáit, mivel azok hosszabb ideig fennállnak és agresszívebbek is.

Ez magyarázza, hogy miért pattog többet a Mercedes autója, miközben más csapatok nem panaszkodnak rá.

Mivel nem ismerjük a csapatok pontos filozófiáját a padlólemez kialakításában és a légáramlatok irányításában, konkrét válaszokat csak akkor kaphatnánk, ha alulról is láthatnánk az autókat, például ahogyan tavaly Monacóban néhány baleset után történt.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr6418369811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása