Alonso marad az Aston Martin csapatánál

Alonso azok közé tartozik, akiknek a szerződése a 2024-es szezon végén lejár. A spanyol pilóta még nem döntött arról, hogy a következő évben hol folytatja, sőt, még az sem biztos, hogy folytatja-e egyáltalán: az elmúlt időszakban többször kifejezte azt a szándékát, hogy megvárja az idény kezdetét, mielőtt eldöntené, érdemes-e maradnia.

alonso_marad_az_aston_martin_csapatanal.png

Mivel várható változások vannak a versenyzői piacon, érthető, hogy Alonso kivár: már most tudható, hogy a Mercedesnél lesz egy üresedés, mivel Lewis Hamilton a Ferrarinál folytatja 2025-től. Bár nehéz elképzelni, hogy a német csapat érdeklődne a 42 éves Alonsóval szemben, nemrégiben hallottunk arról, hogy a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szívesen látná náluk.

Alonso azonban azt nyilatkozta nemrég egy interjúban, hogy elsőként az Aston Martinnal ülne le tárgyalni — részben hűségük miatt, részben pedig mert hisz a brit csapat terveiben.

„Nincs más csapat, amely olyan ambiciózus terveket fogalmazna meg, mint mi” — mondta a kétszeres világbajnok az Auto Motor und Sport német lapnak. „Ma kétszer annyi ember dolgozik velünk, mint az indulásunkkor. Az elmúlt évben új, ultramodern gyárat építettünk. A szélcsatorna és a szimulátor várhatóan az év végére kész lesz.”

„Most a fejlesztési versenyben vagyunk, miközben tavaly szinte nem is voltunk jelen. Ezek mind pozitív jelek, és fontos lépések a győztes csapat felé való elmozdulásban. Ezért fogok először az Aston Martinnal tárgyalni, ha úgy döntök, hogy folytatom.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Sky Italia kérdésére Japánban azt mondta, „100 százalékosan” biztos benne, hogy Max Verstappen jövőre is marad náluk, és elégedettek Sergio Perez teljesítményével is az energiaital gyártóknál: „Fantasztikusan kezdte a szezont. A szerződése év végén jár le, és az ő döntése lesz, hogy megtartja-e az ülést vagy sem.”

Tehát minden jel arra utal, hogy Alonso számára a legjobb opció, ha folytatja, az Aston Martin csapatnál marad 2025-re. Az átigazolási piacon azonban még sok meglepetés várható…

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr9618376345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása