Ricciardo múltbeli teljesítményéről nyugtalanító vélemények merülnek fel

Ricciardo számára még nem igazán indult be a 2024-es szezon, bár újra megkapta a teljes állású lehetőséget az RB csapattól. Eddig nulla ponttal áll a bajnokságban, és rendre lemarad csapattársától, Juki Cunodától.

ricciardo_multbeli_teljesitmenyerol_nyugtalanito_velemenyek_merulnek_fel.png

Az ausztrál versenyző az utóbbi időszakban többször is elmondta, hogy a problémái nem hasonlítanak ahhoz, mint amikor a McLarennél nem találta a formáját, azonban a külvilág számára kezd úgy tűnni, mintha hasonló helyzetbe került volna.

A háromszoros F1-es futamgyőztes és Le Mans-győztes Boutsen most azonban a PlanetF1-nek adott interjúban beszélt arról, hogy szerinte mi lehet az oka Ricciardo újabb formahanyatlásának és látszólagos küszködésének.

Ha a Forma–1-ben versenyzel, akkor mindig 100%-ot kell nyújtanod. Ha baj van az önbizalmaddal, valamilyen fizikai problémád van vagy bármi más, akkor nem végzel jó munkát. Látni lehet, hogy hibákat vét, és nem annyira gyors, mint kellene, vagy mint amilyen a múltban volt.

Ez azt jelenti, hogy mentálisan nem olyan erős, mint régebben volt. Ez tehát egy rendkívül nehéz helyzet – amikor a mentális oldal átveszi az irányítást, a teljesítmény eltűnik és jönnek a hibák. És minél több a hiba, annál jobban elveszíted az önbizalmad.

Nagyon nehéz kijönni ebből a helyzetből. Lehetséges, hogy a mentális felkészülésnél is hiányzik nála valami” – vélekedett a belga.

Arról is megkérdezték Boutsent, szerinte Ricciardo képes lehet-e kimászni a jelenlegi helyzetből. Az egykori versenyző ennek kapcsán úgy vélekedett, hogy Ricciardo minden lehetőséget megkap arra, hogy megmutassa tudását, de egyelőre nem tud vele élni.

A legjobbakat kívánom neki. Az utóbbi években voltak lehetőségei. Amikor a McLarennél volt és még most is, jó autója van. Olyan autója van, amellyel teljesíthet és letehet valamit az asztalra, de ez nem megy neki. Szóval nagyon szomorú ilyen helyzetben látni őt. A tehetsége megvan, az biztos. Ezt már bizonyította a múltban. Valami miatt azonban mégis képtelen azt használni.”

Boutsen végül még elmondta, hogy ha ő lenne a Red Bull főnöke és neki lenne a döntési jog, akkor nem biztos, hogy alkalmazna egy olyan versenyzőt, aki hasonló problémákkal küzd, mint Ricciardo, mivel az F1-ben az ilyesmi nem igazán fér bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3618378347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása