A Mercedes nem szándékozik ismét megismételni az önmagával.....

A Forma-1 második sprintversenye előtt, Miamiban, a Mercedes jobban érti, mi volt a hiba két héttel ezelőtt, Sanghajban. Ott, az új parc fermé-szabályok miatt, a szombati sprint után jelentősen módosították mind Russell, mind Lewis Hamilton autójának beállításait a vasárnapi időmérő előtt.

a_mercedes_nem_kivanja_ujra_magat_megegetni.png

Ezek a változtatások nem hoztak előrelépést, sőt, az időmérőn hátrányba kerültek, mivel újra kellett szokniuk a változást. Russell elmondta, hogy Miamiban más megközelítést fognak alkalmazni, inkább ragaszkodnak a megszokotthoz, még ha az nem is tökéletes.

Megtanultuk, hogy ha radikálisan változtatjuk az autó beállításait, és azonnal az időmérőre megyünk, ahol minden egyes kör döntő fontosságú a Q1 és Q2 során, mivel ettől függ, hány szett gumival állunk rajthoz a Q3-ban, akkor nehéz az újhoz alkalmazkodni. Inkább ragaszkodunk a megszokotthoz, és nem törekszünk a tökéletesre.

Russell szerint sokkal értelmesebb a megszokott hibákat megoldani, mint minden új megközelítést kipróbálni: „Ha nem tökéletes a beállítás, az nem ideális, de legalább ismerős és idővel hozzászokhatunk.

Persze az optimális lenne a legjobb, néha azért próbálkozunk, de rövid idő alatt ez elterelheti a figyelmünket. Biztos vagyok benne, hogy ezen a hétvégén nem esünk ugyanabba a hibába.

Fantasztikus a verseny a Red Bull mögötti négy csapat között. Ha megtaláljuk az arany középutat, az akár hat-hét pozíciót is jelenthet szombaton délután, ezért megfelelő helyzetbe kell kerülnünk.

A Mercedes apró frissítéseket visz a miami hétvégére, hogy kiaknázzák a W15 rejtett potenciálját. Mivel voltak merész kísérleteik az előző futamokon, Russell szerint itt az ideje kijelölni az irányt, amerre haladni szeretnének:

Sokat tanultunk az előző pár versenyből. Most sokkal jobb helyzetben vagyunk, miután voltak elég extrém beállításaink az előző versenyeken. Tudjuk, mikor működik a legjobban az autó. Most csak finomhangolnunk kell, és jobb alapokra kell építenünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr2518396165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása