Ocon: Végre sikerült elérnünk az első pontot, de.....

A francia csapat idei szezonja rendkívül nehézkesen kezdődött, mivel kezdetben úgy tűnt, hogy a leglassabbak közé tartoznak a mezőnyben.

ocon_vegre_sikerult_elernunk_az_elso_pontot_de.png

Azóta ez kissé változott, de az első öt versenyhétvégén nem sikerült pontot szerezniük.

Azonban Miamiban végre változás állt be, mivel Ocon tizedik helyezése révén a gárda felkerült a pontversenybe.

Ennek részben az új fejlesztések voltak az oka, amelyek lehetővé tették számukra, hogy lejjebb menjenek a 798 kilós tömeghatárig.

Az Alpine becslése szerint ezek a fejlesztések körönként körülbelül két tizedet hoztak.

Ocon vasárnap ezeket a pontokat is megszerezte, bár hangsúlyozta, hogy még nem érdemes elbizakodottnak lenniük, mert ez csak az út első lépése.

Nem akarunk túlzottan ünnepelni. Persze, csak egy tizedik hely, de figyelembe véve, hogy hol voltunk korábban, szerintem pozitívan tekinthetünk rá.

Jelenleg apró lépésekkel haladunk előre.

Ugyanakkor a csapat még mindig motivált, igyekszünk megérteni, miért vagyunk ilyen lassúak, és a hétvége sem volt zökkenőmentes.

Az elmúlt két versenyen azonban már közelebb kerültünk: Sanghajban 11. lettem, most pedig tizedik. Mindenképpen jó érzés valamilyen jutalmat elhozni erről a hétvégéről.

Ocon szerint az Alpine továbbra is erősebb az időmérőkön, és úgy érzi, hogy Nico Hülkenberg veszélyeztette volna őt, ha több köre lett volna a verseny végén.

Ha lett volna tíz körünk még, akkor Nico biztosan közelebb került volna.

Nehéz verseny volt, sokat kellett küzdenem, és az is megnehezítette a helyzetünket, hogy lassúak vagyunk az egyenesekben.

Az Alpine pontszerzésével idén már csak a Sauber és a Williams csapatainak nincs pontjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3918400165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása