Az idei év elején a Forma-1 bevételének közel másfélszeresét könyvelhették el...

Az első negyedévben a Formula 1-csoport bevételi összege 76 millió fontra nőtt, ami szembetűnő növekedés a tavalyi 12,8 millió fonthoz képest.

 

Ennek oka egyrészt az extra futam, másrészt az F1 új közvetítési jogi megállapodásai, szponzori szerződései és az F1 TV streamingszolgáltatásából származó további bevétel.

az_idei_ev_elejen_a_forma-1_bevetelenek_kozel_masfelszereset_konyvelhettek_el.png

Egyéb tevékenységeikből 72 millió fontra nőttek a bevételeik, ami 53,6 millióról emelkedett.

Ennek részben az új autók értékesítése a Formula 2-ben volt az oka.

Emellett összesen 130 millió fontot fizettek ki a tíz csapatnak, ami 45%-os növekedés, főként az extra futam miatt, de várhatóan az év végéig további növekedés várható.

Mindeközben az FIA, a motorsport szabályalkotó testülete szeretné 11 csapatosra bővíteni a mezőnyt, de a Forma-1 ezt akadályozza, januárban elutasították az Andretti Global csatlakozási kérelmét, amiért az Egyesült Államokban vizsgálat is indult a Liberty Media Group ellen.

A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali kifejtette, hogy a bajnokság "folyamatosan fejlődik mind anyagi teljesítményében, mind a szurkolói bázis bővítésében, ami az rajongókkal való kapcsolattartás erősítésének köszönhető.

Már bejelentettük 2025-re tervezett 24 futamos versenynaptárunkat, amikor a FIA Formula 1 világbajnokság jubileumi 75. szezonját ünnepeljük.

Nemrégiben közzétettük első környezeti hatástanulmányunkat, amelyben büszkén jelentettük be, hogy haladunk a 2030-as nettó zéró célig, és továbbra is erősítjük sokszínűségi és befogadási törekvéseinket különféle programokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3418400177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása