Egy távol-keleti ország újabb lépést tesz a Forma-1 felé

Az olaszországi hivatalos látogatása során Thavisin részt vett az Emilia-Romagna Nagydíjon, ahol megbeszéléseket folytatott az F1 vezérigazgatójával, Stefano Domenicalival, valamint más részvényesekkel is.

egy_tavol-keleti_orszag_ujabb_lepest_tesz_a_forma-1_fele.png

A Thaiföldi Nagydíj projektjét a thai kormány szeretné megvalósítani, és értesüléseink szerint Thavisin a Red Bull vezetőivel is tárgyalt annak érdekében, hogy támogassák a verseny létrejöttét.

Thavisin elképzelése szerint a versenyt Bangkok utcáin rendeznék meg, és tervei szerint 2027-től vagy 2028-tól lenne a thai főváros a bajnokság egyik helyszíne.

Látogatása után a közösségi médiában arról írt, hogy a nagydíj miként segítene Thaiföld bemutatásában a világnak.

A thai kormány azon szándékának megfelelően, hogy a Forma-1-et a közeljövőben Thaiföldre hozzák, ellátogattam az Autodromo Enzo e Dino Ferrari versenypályára és megbeszélést folytattam a Formula One Group vezetőivel.

Ez összhangban áll azzal a törekvésünkkel, hogy nemzetközi események révén Thaiföldet felhelyezzük a globális térképre.

Thaiföld ajánlata egybeesik a Forma-1 azon egyértelmű törekvésével, hogy növeljék jelenlétüket Ázsiában. Domenicali közismerten nyitott a bangkoki verseny ötletére, áprilisban Thaiföldre is ellátogatott, hogy megbeszéléseket folytasson Thavisinnel.

Ez a kezdeményezés nemcsak a thai kormány célkitűzéseit tükrözi, hanem az F1 globális terjeszkedési stratégiáját is támogatja, amelynek részeként további ázsiai versenyhelyszíneket szeretnének bevonni a bajnokságba.

Thavisin optimistán tekint a jövőbe, és reméli, hogy a Thai Nagydíj megvalósulása révén Thaiföld gazdasági és kulturális jelentősége is növekedni fog.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4618411101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása