Egy kemény verseny és nehéz hétvége volt

Alonso egy küzdelmes verseny után a 12. helyen ért célba, és gyakorlatilag semmi esélye nem volt pontszerzésre, miközben például az Alpine ismét két autóval szerepelt a legjobb tízben.

Amikor a versenyéről kérdezték, a hazai pályán versenyző veterán elmagyarázta, mi okozta számára a legnagyobb nehézséget. 

egy_kemeny_verseny_es_nehez_hetvege_volt.png

Ez egyike volt a legnehezebb versenyeknek. Már a rajtnál veszítettünk néhány pozíciót, és a legrosszabb az, amikor nincs meg a ritmus. Barcelona nem hazudik neked, 66 kör után ott végzel, amit megérdemelsz. Talán vissza tudsz kapaszkodni, ha megtalálod a ritmust, de nekünk ez nem sikerült.

Amikor ennyire kevés a tapadás, hamar elkoptatod a gumikat, mert folyamatosan csúszkálsz a kanyarokban, szóval amellett, hogy nem voltunk gyorsak, még a gumikat is gyorsan elkoptattuk. Nehéz verseny, nehéz hétvége volt. Tudtuk, hogy ez lehet, és ez be is igazolódott.

A jövőt illetően Alonso korábban már beszélt arról, hogy nehéz hetek várhatnak rájuk, és a Spanyol Nagydíj eredménye ezt csak megerősítette.

„Úgy vélem, Ausztria is hasonló lesz, ahogy Silverstone is. Nehéz helyzetben vagyunk jelenleg, és bár kezdünk sok mindent megérteni, időbe telik, mire megérkeznek a megoldások. Szóval, ahogy szombaton is mondtam, nyugodtnak kell maradnunk és meg kell próbálnunk befejezni a futamokat.”

Alonso a délutánjáról még hozzátette: „Szerettünk volna mindent beleadni, de amikor próbálsz egy-két tizeddel gyorsabban menni, csak jobban koptatod az abroncsokat, azok túlmelegszenek, és végül csak lassabb leszel, miközben gyorsabb akartál lenni.”

„Szóval kissé frusztráló verseny volt, mert nem volt tapadásunk a kanyarokban, és túl sokat kértünk a gumiktól. Igazán nehéz volt, de ettől még nem adhatod fel és mondhatod, hogy majd legközelebb megpróbálod.”

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr7118433943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása