Ezért kellett a Red Bullnál "sokat vitatkozni" Cunodával

A Red Bullnál most minden Sergio Perezről szól, de sajnos nem pozitív értelemben. A mexikói versenyző néhány héttel legújabb, 1+1 éves szerződésének aláírása után is gyenge teljesítményt nyújt, olyannyira, hogy a csapat akár már a nyári szünetben felülvizsgálhatja a szerződést.

ezert_kellett_a_red_bullnal_sokat_vitatkozni_cunodaval.png

Marko korábban az RB-nél versenyző Cunoda Júkit is a lehetséges jelöltek között említette, ám ő már új szerződést kapott 2025-re az idei remek teljesítménye miatt. Idén eddig kényelmesen veri Daniel Ricciardót, kilenc ponttal többet gyűjtött nála.

Cunoda legjobb szezonját részben annak is köszönheti, hogy leszokott egyik legfeltűnőbb szokásáról, a csapatrádióban hallott heves kirohanásokról. Bár Ausztriában volt egy újabb fellobbanása, általában véve sokkal nyugodtabban és higgadtabban kommunikál a csapattal.

A GrandPrix247-nek nyilatkozva Helmut Marko elárulta, hogy mentális edző segítségét kérték a japán versenyző ezen rossz szokásának leküzdéséhez, de hozzátette, nem ő az egyetlen, akivel az utánpótlásukban hasonló problémák adódtak.

Sokat veszekedtünk Júkitával, és be is kellett íratnunk egy mentális edzőhöz, mert egyrészt az üvöltözés butaság volt tőle, másrészt csak lassabb lett így.

Ez aggasztott bennünket a legjobban. Elmagyaráztuk neki, hogy nem elég azt mondani a mérnöknek, hogy az autó rossz. Ezzel mit kezdjen?

Részletes műszaki információra van szükség. Koncentrálnia kell, és rá kell jönnie, pontosan mik a problémák az autóval. Ma már úgy látom, ha Júkitával beszélünk, már nem kiabál, bár alapvetően még mindig agresszív a hangneme. Ráadásul a rádió is torzít.

Ott van Isack (Isack Hadjar – a szerk.), benne is megvan a francia szenvedély, ugyanaz a hatás. Vele is edző dolgozik, hogy abbahagyja.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr8018446187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása