A Red Bull teljesen eltántorította a Porschét az F1-től

Az elmúlt években a Porsche tárgyalásokat folytatott a Red Bull-lal azzal a céllal, hogy 2026-ban, az új generációs motorok bevezetésével motorszállítóként csatlakozzon a Forma-1-hez.

a_red_bull_teljesen_eltantoritotta_a_porschet_az_f1-tol.png

Azonban ez a partnerség végül nem jött létre, mivel a két fél véleménye eltért egy kulcsfontosságú kérdésben: a Porsche szeretett volna megszerezni az RB F1-es részlegének 50%-át, de az istálló nem volt hajlandó lemondani az önállóságáról.

A Red Bull a Forddal kötött technikai együttműködés keretében saját motorokat fog gyártani, amelyek megfelelnek a 2026-os szabályoknak.

A tárgyalások megszakadása után a Porsche nem mutatott komoly érdeklődést az F1-es visszatérés iránt (ahol legutóbb 1991-ben vett részt).

Thomas Laudenbach, a német márka motorsport-igazgatója nemrégiben az Autosportnak adott interjújában megerősítette, hogy jelenleg nem keresnek új F1-es partneri lehetőséget, tehát nem terveznek visszatérést a sportágba:

Ez a téma már nem szerepel napirenden. Jelenleg az F1 nem prioritás számunkra, és nem is fektetünk bele energiát. Arra összpontosítunk, amit most csinálunk, és ha körülnézünk, számos különböző területen dolgozunk.

Elfoglaltak vagyunk, és teljes mértékben elégedettek azzal, amit csinálunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr2318471035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása