Újabb rekord megdöntésére készül Verstappen a 200. versenyén

Max Verstappen az elmúlt három évben elképesztő rekordokat döntött meg.

ujabb_rekord_megdontesere_keszul_verstappen_a_200_versenyen.png

A holland pilóta 2021-ben kezdte meg diadalmas pályafutását, amikor első ízben nyerte meg a világbajnoki címet. 2023-ban pedig 19 győzelmet aratott, ezzel harmadszor is felült a Forma-1 trónjára.

Vannak olyan pályák, ahol a Red Bull pilótája mindig kiemelkedően teljesít, ilyen például a Belga Nagydíj Spában, de a következő holland versenypálya is érthető módon kedvez a háromszoros bajnoknak.

Ha Verstappen megnyeri a futamot Zandvoortban, zsinórban negyedszer győzhet ezen a helyszínen, ezzel beérve Jim Clarkot, aki szintén ennyi sikert ért el Hollandiában pályafutása során.

Verstappen 2015-ben, mindössze 17 évesen debütált a Forma-1-ben, és első versenyén a Red Bull színeiben győzött. A következő hétvégén, hazai versenyén, részt vesz a Forma-1-es 200. futamán.

Ezzel már jóval többször szerepelt az F1-ben, mint édesapja, Jos, aki 107 alkalommal indult a száguldó cirkuszban. A legtöbb futam rekordját még mindig Fernando Alonso tartja. A spanyol, aki az Aston Martin színeiben versenyez, ezen a hétvégén a 395. Forma-1-es futamán vezeti majd autóját.

Ha Verstappen sorozatban negyedszer nyer Zandvoortban, akkor a 62. győzelmét könyvelheti el a Forma-1-ben. Ez azt jelenti, hogy az F1-es versenyek 31%-át sikerült megnyernie, ami szintén lenyűgöző eredmény.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr5818470389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása