Megérkezett a Ferrari régóta várt bejelentése - kinevezték az új technikai igazgatót

A csapatnak átszervezésre is szüksége volt, mivel júliusban távozott az eddigi technikai igazgató, Enrico Cardile, aki az Aston Martinhoz szerződött. Ezt követően rövid ideig Vasseur vette át a technikai igazgatói feladatokat, de már akkor sejteni lehetett, hogy változások jönnek.

A Ferrari most kiadott közleménye szerint Serra lesz az autóért felelős technikai igazgató, és közvetlenül Vasseurnek fog jelenteni. Az erőforrásokért továbbra is Enrico Gualtieri felel technikai igazgatóként, így az ő feladata marad a jelenlegi hajtóegység mellett a 2026-os új motor megalkotása.

Serra feladatkörébe számos részleg tartozik majd, így ő vezeti a teljesítmény-, a karosszéria- és az aerodinamikai részlegeket is.

Emellett jövőre ismét együtt dolgozhat régi mercedeses kollégájával, Lewis Hamiltonnal, aki 2025-től lesz a Ferrari versenyzője. A bejelentés épp akkor érkezik, amikor a Ferrari teljesítménye felfelé ível, miután korábban sokat küzdöttek sikertelen fejlesztésekkel.

Charles Leclerc meglepetésre harmadik lett Zandvoortban, majd a monzai futamot is megnyerte a csapatnak, ami hatalmas lökést adhat a szezon hátralévő részére.

Bár jelenleg a McLaren a leggyorsabb csapat, a Ferrari sincs messze. A konstruktőri tabellán csak 39 ponttal maradnak le a Red Bull mögött, miközben a wokingi csapatot 31 ponttal követik.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3518485409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása