Mi okozta Verstappen meglepően gyenge teljesítményét a bakui hétvégén

A Forma-1 rajongói szokatlan látványnak lehettek tanúi Bakuban: 33 verseny után először fordult elő, hogy Max Verstappent csapattársa, Sergio Perez legyőzte az időmérőn, majd a futamon is jócskán felülmúlta a mexikói pilóta

mi_okozta_verstappen_meglepoen_gyenge_teljesitmenyet_a_bakui_hetvegen.png

Mi vezetett a világbajnok ilyen gyenge hétvégéjéhez?

Különösen meglepő volt, hogy az Azerbajdzsáni Nagydíj Perez számára az elmúlt 18 hónap legjobb futama volt, és valóban esélye volt a győzelemre, miközben általában domináns csapattársa, Verstappen nehézségekkel küzdött.

A Red Bull számára Baku egy kihívásokkal teli időszak után érkezett, ugyanis a májusban jelentkező autóegyensúlyi problémák miatt a korábban domináns csapat nem tudta megállítani a teljesítmény visszaesését: Verstappen immár hét verseny óta nem nyert, míg a McLaren, a Ferrari és a Mercedes is győzelmeket szerzett.

Monzában Verstappen még egy "szörnyeteg" autót vezetett, de Bakuban már látszott, hogy a Red Bull megértette azokat a kezelési problémákat, amelyek először Perez, majd később Verstappen teljesítményét is visszavetették.

Perez hosszú ideig küszködött, hogy megtalálja a számára megfelelő autóbeállításokat, egészen a pénteki edzésekig. Azonban Bakuban a padlólemez módosítása után a mexikói versenyző sokkal magabiztosabbá vált, ami az időmérőn is megmutatkozott, ahol a negyedik helyet szerezte meg, és a 2023-as Miami Nagydíj óta először végzett Verstappen előtt.

Miközben Perez megtalálta a számára megfelelő beállításokat, Verstappen garázsának csapata más irányba indult, és a holland versenyző szerint "túllépték" az autó vezethetőségének határait.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr2218493102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása