Sainz - Készen állok Leclerc támogatására utolsó Ferraris versenyeimen

Carlos Sainz elismerte, hogy hajlandó lenne elfogadni a Ferrari csapatutasítását, hogy támogassa Charles Leclerc bajnoki esélyeit, bár véleménye szerint erre valószínűleg nem lesz szükség.

sainz_keszen_allok_leclerc_tamogatasara_utolso_ferraris_versenyeimen.png

A Forma-1 nyári szünet utáni visszatérése óta Sainz teljesítménye jelentősen csökkent: míg ő 28 pontot szerzett, Leclerc 58 pontot gyűjtött, ami természetesen az egyéni tabellán is növelte a közöttük lévő különbséget.

A pontversenyt nézve Leclerc-nek még mindig van egy minimális esélye a bajnoki címre, hiszen 86 ponttal van lemaradva Max Verstappentől. Ahhoz, hogy ez reálisan megvalósulhasson, a Ferrarinak sürgősen futamokat kellene nyernie, ami a McLaren jelenlegi formáját figyelembe véve nem tűnik valószínűnek.

Sainzt arról is megkérdezték, segítene-e a csapattársának, ha a csapat kérné őt erre. Válaszában elmondta, hogy igen, de hangsúlyozta, hogy ennek kicsi az esélye a monacói jelentős lemaradása miatt.

„Nem beszéltünk a csapatutasítás lehetőségéről, mivel ennek valószínűsége kicsi. Ha megnézzük a számokat, látható, hogy messze vagyunk, így majd meglátjuk. Ha azonban az istálló kér, hogy segítsek, én mindig is csapatjátékos voltam, tehát megtenném.”

Leclerc egyébként maga sem hiszi, hogy elérheti az egyéni címet, így inkább a konstruktőri bajnokságra összpontosítanak, bár azt is elmondta, hogy ehhez szükség lenne az ellenfelek hibáira, hogy reálisan harcolhassanak.

„Ha a jövőben is kiegyensúlyozottan teljesítünk, és nem hagyunk ki túl sok lehetőséget, akkor a szezon végén számolhatunk, és remélhetőleg elég lesz a konstruktőri címhez. Nyers tempó terén azonban még nem vagyunk azon a szinten, hogy harcba szálljunk. Nem igazán látom magunkat ebben a versenyben, de ha a többiek hibáznak, akkor még lehet belőle valami” – mondta Leclerc.

Az olasz csapat természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy pilótái jó eredményekkel zárhassák az idényt, így a következő Amerikai Nagydíjon új fejlesztési csomag érkezik az SF-24-re.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr6018696482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása