Leclerc - Izgatottan várom Hamilton érkezését és a titkát amiért ilyen jó

Charles Leclerc jövőre Lewis Hamilton személyében egy hétszeres világbajnokot kap csapattársául, de ő nem fél ettől a kihívástól. Épp ellenkezőleg, izgatottan várja, milyen titkokat és trükköket tanulhat el tőle.

leclerc_izgatottan_varom_hamilton_erkezeset_es_a_titkat_amiert_ilyen_jo.png

Bár Hamilton átigazolásának híre az év eleje óta már jelentősen lecsendesedett, ahogy közeledünk a 2025-ös idényhez valószínűleg újra fokozott figyelem fog irányulni a brit Maranellóba érkezésére.

Leclerc pedig már alig várja ezt a pillanatot és a The Race-nek elmondta, miért.

Elképesztően kíváncsi vagyok arra, hogy mit csinált jól a pályafutása során, ami ilyen nagy sikereket hozott neki. Nagyon kevés gyenge pontja van. Igazából nem is tudom, van-e Lewisnak gyenge oldala.

Rendkívül erős versenyző, mindig jelen van, szupergyors és nagyon kiegyensúlyozott.

Ezért nagyon érdekes lesz számomra tanulni tőle, miközben megmutathatom, mire vagyok képes egy ugyanolyan autóval. Ez a két dolog igazán motivál.

Hogy mit hoz majd a párharcuk, azt most még nem lehet tudni, de az biztos, hogy Hamilton sem verhetetlen főleg szombatonként, amikor George Russell a három közös szezonjuk alatt összességében jobban teljesített.

Leclerc-ről tudjuk, hogy mennyire eredményes az időmérőkön, és versenyeken is képes varázsolni. Ezek alapján tehát érdekes küzdelemnek tűnik az övék, sokan pedig úgy vélik, a monacói jöhet ki belőle győztesen.

Nos jó hallani – válaszolt Leclerc, amikor szembesítették őt ezekkel a véleményekkel.

Én viszont nem igazán gondolok arra, mik az elvárások, mivel csak arra koncentrálok, amit én magam tudok csinálni.

Elsősorban mindig a folyamatra összpontosítok, hogy nagy dolgokat érhessek el, nem pedig a nagy dolgokra gondolok, majd a folyamatra, amellyel elérhetem őket.

A két pilóta helyzete természetesen eltér majd a Ferrarinál. Leclerc ugyan fiatal, de már hosszú évek óta tagja a csapatnak, míg Hamilton úgy érkezik az „olasz munkába, hogy mindent megnyert, amit lehetett, de teljesen új környezetben kell majd érvényesülnie, ráadásul egy rendkívül gyors versenyző mellett.

Ettől függetlenül Leclerc szerint jól kijönnek majd egymással főleg azért, mert az F1-en kívül is van közös téma amiről jót beszélgethetnek.

Klassz lesz nagyon jó a kapcsolatunk és biztos vagyok benne, hogy ez így is marad.

Persze a helyzet mindig változhat, ha nagy a tét, de Leclerc saját elmondása szerint nagyon örül annak, hogy Sebastian Vettel és Carlos Sainz után most egy újabb kiváló versenyző mellett bizonyíthat.

Mióta bekerültem a Forma–1-be, nagyon szerencsés vagyok.

Ahelyett, hogy arra gondolnék, bárcsak egy második számú pilóta lenne a csapattársam mindig is úgy voltam vele, hogy sokkal jobb ha a legjobb ül melletted.

Nagyon-nagyon gyors csapattársaim voltak, akik mindig jobb teljesítményre ösztönöztek és Lewistól még sokat fogok tanulni.

Lehetséges azonban, hogy Hamiltonnak is lesz mit tanulnia tőle hiszen az elmúlt három évben Leclerc látszólag jobban ráérzett a szívóhatású autókra még ha neki is voltak vannak gondjai a Ferrarival.

Tanácsokat ettől függetlenül nem kíván osztogatni.

Lewis továbbra is hihetetlenül gyors.

Ő továbbra is Lewis Hamilton, szóval nem gondolnám, hogy bármilyen tanácsra lenne tőlem szüksége! – zárta a témát Leclerc akinek jelenlegi csapattársa Sainz arról beszélt, hogy hajlandó lenne-e segíteni Leclercnek a hátralévő futamokon ha erre kérné őt a csapat.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3118696500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása