32 éve nem történt olyan az F1-ben, ami idén fog.

Az idei Forma-1-es szezont rendkívül korán indítják el, már március 2-án megrendezik az első nagydíjat. Ilyen korai szezonkezdetre utoljára 32 évvel ezelőtt volt példa.

A téli szünet továbbra is tart a Forma-1-ben, és a téli tesztekig még majdnem másfél hónapot kell várni. A szezon első szabadedzését február 29-én tartják, míg a Bahreini Nagydíjat március 2-án, szombaton rendezik meg. A bahreini és a szaúdi versenyeket is szombaton tartják a Ramadán miatt.

A március 2-i szezonnyitó az elmúlt 32 év legkorábbi F1-es szezonkezdetét jelenti. Tavaly a Bahreini Nagydíjat szintén március első hetében rendezték, de akkor a verseny március 5-ére esett.

Az utolsó ilyen korai szezonkezdetre 1992-ben került sor, amikor a Dél-afrikai Nagydíjat március 1-jén rendezték. Korábban is voltak olyan esetek, amikor január 1-jén tartottak versenyt, például 1965-ben és 1968-ban Argentínában és Dél-Afrikában, mivel ezekben az országokban január a nyári hónapok időszakába esik.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3718303137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása