Az AlphaTauri új irányváltása azt jelenti, hogy a fő hangsúly már nem a fiatalok képzésén lesz.

Az AlphaTauri Forma-1-es csapatának vezérigazgatója, Peter Bayer kifejtette, hogy a csapatnak mostantól nem csak az újoncok felkészítésére kell összpontosítania, mivel a 2024-es szezonban növekvő elvárásoknak kell megfelelniük.

az_alphatauri_uj_iranyvaltasa_azt_jelenti_hogy_a_fo_hangsuly_mar_nem_a_fiatalok_kepzesen_lesz.png

Bár jelenleg még AlphaTauri néven emlegetjük őket, a következő hetekben valószínűleg ez meg fog változni, mivel a Red Bull testvércsapata ismét nevet és identitást vált, és állítólag már két komoly amerikai szponzort is sikerült szerezniük. Ezen kívül az anyacsapattal ismét szorosabbra húzzák az együttműködést.Ezért már nem elegendő csak fiatal tehetségeket nevelni és felkészíteni arra, hogy esetlegesen a Red Bull csapatában versenyezzenek. A fő cél most már a kiváló eredmények elérése, amit Bayer, aki 2023-ban csatlakozott a csapathoz, egyértelműen kijelentett.

Amikor a részvényesek újraértékelték a csapat működését, azt hangsúlyozták, hogy versenyképesek szeretnének lenni. Franz Tost mindig azt mondja, és ebben teljes mértékben egyetértek vele, hogy a fiatal versenyzőknek legalább három év szükséges ahhoz, hogy igazán felkészüljenek a Forma-1-re. Bayer példaként említette, hogy a sok extra rádiókommunikáció, amit hallottak, amikor Liam Lawson átvette a sérült Daniel Ricciardo helyét, rávilágított arra, mennyi segítségre van szükség egy újonc versenyzőnek. Amikor egy fiatal versenyző vezet, megfordul az információáramlás: a műveleti központból a versenyzőhöz vezet az információ, és nem fordítva, mint a tapasztaltabb versenyzőknél.

Bayer rámutatott a különbségre Daniel esetében, aki általában kevesebb rádiókommunikációt igényel. Emellett hangsúlyozta, hogy a szimulátorban vagy az autó teljesítményén végzett munka is teljesen más szintet képvisel.

Ezért a csapat a jövőben több privát tesztet fog szervezni a 2022-es autóval, hogy a Lawson, Hadjar és Ivasza nevű versenyzőket még jobban felkészítsék. A Forma-1-es csapat pedig a pályán elért eredményekre fog összpontosítani, mivel bár tavaly szép felzárkózást mutattak be, de még mindig nagy kihívásokkal néznek szembe.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr7718307429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása