Az autónk nem elég erős ahhoz, hogy pontokat szerezzünk vele.........

Az utóbbi Japán Nagydíj hétvégéje ismét csalódást okozott Albonnak és a Williams csapatnak. Két súlyos autóbalesetet szenvedtek, ami miatt a kárjuk lassan elérte a tetőpontot, miközben a pontszerzés eddig távoli álom maradt számukra.

az_autonk_nem_eleg_eros_ahhoz_hogy_pontokat_szerezzun.png

Albon már az első körben kiesett a Daniel Ricciardóval való ütközés következtében, míg Logan Sargeant bár jól kezdett, de egy lassú kerekcsere és egy kicsúszás miatt végül csak az utolsó helyen fejezte be a versenyt. Ez továbbra is azt jelenti, hogy a csapat pont nélkül maradt a táblázaton, de a tapasztaltabb versenyzőjük szerint ez hamarosan változhat.

Teljesen egyetértek – válaszolta Albon a sajtó kérdésére, hogy a következő Kínai Nagydíj lehetőséget nyújthat-e a Williams számára. „Nem hiszem, hogy jelenleg olyan autónk van, amellyel aktívan pontokat lehetne gyűjteni. Lehet, hogy egy olyan pályán, ami nekünk kedvezőbb, de eddig idén még nem találtunk ilyet.

Tavaly a Williams a hetedik helyen végzett a csapatok közötti bajnokságban, Albon pedig a csapat 28 pontjából 27-t szerezett, és ezt a lendületet szerették volna továbbvinni az idei szezonban is.

Ez azonban mindeddig nem sikerült, mert a csapat sehol sem tűnt valóban versenyképesnek, a gyakori balesetek pedig jelentős károkat okoztak a költségvetésükben, ami befolyásolja az évközi fejlesztéseiket és így a felzárkózásukat is.

Kína azonban tényleg segíthet nekik, mert az mezőny öt év után tér vissza a helyszínre, ráadásul egy sprint hétvégével, újraaszfaltozott pályával, ami fűszerezheti az eseményeket.

Kína ideális helyszín. Mindenki felkészületlenül fog odamenni, nem tudva, mire számíthat, és ilyenkor lehet előnyt kovácsolni és jobban teljesíteni, mint a többiek – ezért tehát komoly lehetőséget kínál – zárta gondolatait a 28 éves pilóta.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr6618378351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása