Ocon: Az Alpine hátrébb lépett az első lépés megtételével

Bár a francia pilóta, Pierre Gasly és csapattársa tempója az első körben való ütközés után nem volt ideális, Ocon szerint ez nem indok a gyenge teljesítményre.

ocon_az_alpine_hatrebb_lepett_az_elso_lepes_megtetelevel.png

Mindkét versenyző elveszítette a leszorítóerőt az ütközés miatt - Gasly állítása szerint ő 33, Ocon pedig 15 egységet -, de ez nem az egyetlen ok, ami miatt visszacsúsztak a mezőnyben.

A versenyt a 15. helyen záró Ocon nem volt túlságosan elégedett a célvonal átlépése után. Amikor megkérdezték tőle, hogy az első körben történt sérülés mennyire befolyásolta a versenyzést, így válaszolt:

Sajnos úgy gondolom, hogy nem igazán változtatott volna a verseny kimenetelén. Persze, nem segített, de egyik autó sem vesztett annyit teljesítményből, egyszerűen csak nem vagyunk elég gyorsak. Úgy érzem, hogy az időmérőn sikerült előrelépnünk, de a versenyen valószínűleg visszaléptünk azóta, hogy Bahreinben voltunk. Van néhány hasonlóság az itteni és a bahreini helyzet között, tehát ezt meg kell vizsgálnunk.

Ocon azt is hozzátette, hogy az Alpine agresszív stratégiával próbálkozott, de kevés sikerrel: Merészek voltunk a stratégia terén, megpróbáltunk előzni néhány versenytársat, amiben néha sikerült is, de nem tudtuk megtartani a pozíciókat. Úgy éreztem, hogy nem tudtam harcolni. A többiek egy másik szinten voltak.

A csapat a verseny előtt képes volt javítani az egykörös tempójukon, ami miatt Ocon bejutott a Q2-be. Ám szerinte ez nem hozott sokat, mivel a versenytempóban bekövetkezett romlás kiegyenlítette ezt a javulást: Voltak változtatások, amiket bevezettünk, és ezek miatt nehezebb volt a verseny, szóval nem volt túl élvezetes.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr2818378361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása