Csekély az eső valószínűsége Monacóban

Az elmúlt években és évtizedekben számos Monacói Nagydíjat tett emlékezetessé az eső, gyakran káoszt okozva, sok kieséssel és meglepő eredményekkel. 2022-ben és 2023-ban is „meglátogatta” az eső a hercegséget a verseny idején.

csekely_az_eso_valoszinusege_monacoban.png

2022-ben hosszabb ideig maradt vizes az aszfalt, és az eső jelentősen megváltoztatta a futam menetét, míg tavaly elsősorban az utolsó harmad tette izgalmasabbá a versenyt.

Az előrejelzések szerint 2024-ben anagydíj idején valószínűleg száraz marad a versenypálya (ami természetesen nem jelenti azt, hogy ne lehetne kaotikus egy monacói futam): ezen a napon minimális, körülbelül öt százalékos esély van arra, hogy esni fog.

A legnagyobb esély péntek és szombat délutánra jósolható esőre (ahol egyébként csütörtökön eső fogadta a csapatokat), így a második szabadedzés és az időmérő edzés lehet érintett.

A kvalifikáció idejére az előrejelzések most 20 százalékos esélyt mutatnak esőre, tehát egyelőre valószínűbbnek tűnik, hogy a hétvége sokak szerint legizgalmasabb része száraz pályán zajlik majd.

Persze az óceán közelsége miatt előfordulhat, hogy az eső a versenyzőket és a meteorológusokat is meglepi a hétvége során – a majdnem 100 éves történelem során erre is volt már példa.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr518412849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása