Az FIA elnöke úgy véli, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetni a Forma-1 visszatérésére Afrikába.

Az FIA elnöke, Mohamed bin Szulajm, elismeri, hogy a Forma-1-nek nagyobb hangsúlyt kell fektetnie Afrikára, amit már egy ideje a sorozat is visszavár.

az_fia_elnoke_szerint_tobb_erot_kell_forditani_a_forma-1_visszateresebe_afrikaba.png

Afrika utoljára 1993-ban volt házigazdája a Forma-1 versenynek a Kyalami Nagydíj keretein belül, de a versenyt a következő évre eltolták. Afrika az egyetlen kontinens, ahol lebonyolítható lenne egy futam, mégsem szerepel a 24 versenyt tartalmazó naptárban. Lewis Hamilton és Max Verstappen is kifejezték vágyukat arra, hogy versenyezhessenek ezen a földrészen.

A Kyalami újabb versenyének rendezésére korábban tervek voltak, de ez politikai akadályokba ütközött, így végül semmi sem valósult meg belőle, és ezzel megmenekült a Belga Nagydíj a naptárból való kieséstől. Az FIA elnöke elismeri, hogy nagyobb figyelmet kell fordítaniuk erre a kontinensre, tekintettel annak történelmére és a versenyek számára potenciális értékeire: „Afrikában nagyon jó kapcsolataink vannak, nekik több figyelmet kellene szentelnünk.”

„Afrikában kiváló alelnökünk van, támogatjuk a helyi klubokat. Dél-Afrikának jelentős történelme van a motorsportban, és az elmúlt évben többször is felmerült, hogy visszatérhet a Forma-1 a Kyalamiba. Ez óriási előny lenne. Ráadásul úgy gondoljuk, hogy egy elektromos bajnokság is örömmel fogadná Afrikát a helyszínei között.”

Ugyanakkor az Alpine volt csapatfőnöke, Otmar Szafnauer, úgy véli, hogy a vezetőség eredeti terve a csapatot az élmezőnybe állítani naiv volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3018302489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása