Lehetséges, hogy ez a pilóta veszi át Alonsó helyét, amennyiben az Aston Martin A-terve nem válik be?

A kiváló F1-es újságíró, Lawrence Barretto szerint könnyen előfordulhat, hogy Juki Cunoda az Aston Martin csapatában találja meg a helyét a Honda 2026-os visszatérésével, konkrétan Fernando Alonso pozíciójában.

lehetseges_hogy_ez_a_pilota_veszi_at_alonso_helyet_amennyiben_az_aston_martin.png

Az Aston és a spanyol versenyző közötti együttműködés tavaly nagyon jól alakult, hiszen az istálló komoly előrelépést mutatott be, Alonso pedig ezt kihasználva számos kiváló eredményt ért el. A felek elismerve a közös év sikereit, többször kijelentették, hogy a folytatás magától értetődő, azonban Alonso szerződése a jelenlegi szezon végével lejár. A sorsa vélhetően saját döntésétől függ, de nem szabad elfelejteni, hogy két év múlva visszatér a Honda, akivel Alonso korábban nem volt a legjobb viszonyban, amikor a McLarennél versenyzett.

Barretto úgy gondolja, hogy a japán Cunoda esélyes lehet Alonso helyére, ha a 42 éves veterán úgy döntene, hogy visszavonul. Ezek a hírek már akkor terjedtek, amikor az Aston Martin tavaly májusban bejelentette a Honda-motorral való részvételt az új szabályok szerint.

A csapatfőnök, Mike Krack nyíltan kifejezte, hogy szeretné, ha Fernando Alonso 2024 után is maradna, és az istálló magas rangú tagjai is támogatják ezt. Alonsó kezében van a döntés, hogy marad-e" - jegyzi meg Barretto a Forma-1 hivatalos weboldalán.

Most, amennyiben az Aston Martin javítani tud a 2023-as teljesítményén, és olyan autót biztosít Alonsónak, amellyel további sikereket érhet el a dobogón, nehéz elképzelni, hogy ez a partnerség ne folytatódjon 2025-ben is.

Ezenkívül nehezen elképzelhető, hogy Lance Stroll távozik a csapatból, különösen, ha továbbra is az apja tulajdonában van. Tehát valószínű, hogy ő is marad 2025-re. Azonban érdekes lesz látni, mi lesz 2026-ban, amikor a Honda lesz a motorpartnerük."

Ha Cunoda jól szerepel idén és jövőre is, elképzelhető, hogy a japán gyártó szeretné őt leigazolni, hiszen régóta mentorálják és pénzügyileg is támogatják?" - veti fel a kérdést az újságíró. Bár a választ egy ideig nem ismerjük meg, és sok tényezőnek kell még kialakulnia, a felvetés teljesen ésszerűnek tűnik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4618304461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása