Az Új Fejtámláktól az Új Padlólemezekig.........
Az Új Fejtámláktól az Új Padlólemezekig.........

Ezért több csapat is új alkatrészekkel érkezett Sanghajba. Az Alpine és a Haas komolyabb fejlesztéseket hoztak, míg a Mercedes, a Williams és az RB csak kisebb módosításokat.

az_uj_fejtamlaktol_az_uj_padlolemezekig_1.png

Mivel csak egy szabadedzés állt rendelkezésükre, minden újdonságnak azonnal működnie kellett, még a sprint és az időmérő közötti módosítások lehetősége ellenére is.

A Mercedes, a Williams és az RB hasonló területen hozott fejlesztéseket, különösen a pilóta fejtámlájának ...

Hülkenberg Kínában felállított egy rossz F1-es rekordot
Hülkenberg Kínában felállított egy rossz F1-es rekordot

A múlt hétvégi kínai verseny volt a Haas versenyzőjének 208. F1-es futama, és mivel eddig még nem sikerült dobogóra állnia, így természetesen futamgyőzelme sincs.

hulkenberg_kinaban_felallitott_egy_rossz_f1-es_rekordot.png

A legtöbb futamot lefutó pilóta pódium nélküli rekordját már jó ideje Hülkenberg tartja, most pedig beállított egy 30 éves másikat.

Kínában Andrea de Cesarisszal együtt ő lett az a versenyző, aki a legtöbb F1-es versenyen indult anélkül, hogy felállhatott volna a pódium legfelső ...

Leclerc Az Egyetlen Fecske és a Szivárvány Spektruma
Leclerc Az Egyetlen Fecske és a Szivárvány Spektruma

Ahogy előre láthattuk, a tavaszi időjárás és a suzukai pálya nem túl kímélő aszfaltja miatt igen változatos stratégiák alakultak ki a vasárnapi Japán Nagydíjon.

leclerc_az_egyetlen_fecske_es_a_szivarvany_spektruma.png

A győztes taktika két kerékcserén alapuló közepes-kemény kombinációban volt sikeres: a dobogósok, Max Verstappen, Sergio Perez és Carlos Sainz mind ezt választották.

Charles Leclerc a negyedik helyen végzett, egyetlen kiállással teljesítette a 53 körös versenyt, ami egyedülálló volt a ...

Verstappen, Hamilton és Schumacher is bekerült a Time magazin TOP100-as .....
Verstappen, Hamilton és Schumacher is bekerült a Time magazin TOP100-as .....

Lehet, hogy nem meglepő, hogy a Time magazin felvette a Red Bull háromszoros bajnokát a 2023-as év 100 legbefolyásosabb személyisége közé, miután a holland versenyző tavaly lenyűgöző dominanciával 19 futamgyőzelmet szerzett, és a sportág csúcsára emelkedett.

verstappen_hamilton_es_schumacher_is_bekerult_a_time_magazin_top100-as.png

Érthető okokból Verstappen hihetetlen teljesítménye miatt az elmúlt években jelentősen megnőtt a ismertsége, és a Time döntése révén ő lett a harmadik Forma-1-es pilóta a történelemben, aki ...

Az Audi egyik versenyzőjének kiléte már ismert
Az Audi egyik versenyzőjének kiléte már ismert

A német Sport1.de, a német Sky és a RacingNews365 egyaránt információi szerint az Audi ajánlatot tett Hülkenbergnek, és úgy tűnik, hogy a Haas versenyzője hamarosan aláírja a szerződést, amelynek értelmében már jövőre csapatot vált, és a Sauberhez kerül.

az_audi_egyik_versenyzojenek_kilete_mar_ismert.png

Bár hivatalos megerősítés még nem érkezett, mindenki próbálja titokban tartani a háttérben zajló eseményeket.

A Sport1 szerint azonban május végéig megérkezhet a hivatalos bejelentés. Egyes ...

Alonso bírálja a Mercedes-t
Alonso bírálja a Mercedes-t

Fernando Alonso jövője jelenleg bizonytalan a Formula-1-ben, mivel a 2024-es szezon végén lejár a szerződése az Aston Martinnál. Habár a jelenlegi csapat szeretné megtartani, gyakoriak a pletykák más elit csapatokkal kapcsolatban is, különösen a Mercedesével.

alonso_biralja_a_mercedes-t.png

Alonso azonban hangsúlyozza, hogy először neki kell eldöntenie, hogy egyáltalán továbbra is az F1-ben szeretne-e versenyezni.

Amikor a Japán Nagydíj után megkérdezték, hogy a vasárnapi hatodik helye ...

A következő hetekben Carlos Sainz menedzsere további változásokra számít
A következő hetekben Carlos Sainz menedzsere további változásokra számít

Még mindig nem világos, hogy Carlos Sainz hol folytatja a versenyzést a következő szezontól kezdve, miután már februárban eldőlt, hogy a Ferrari nem tarthatja meg őt Lewis Hamilton érkezése miatt.

a_kovetkezo_hetekben_carlos_sainz_menedzsere_tovabbi_valtozasokra_szamit.png

Azonban úgy tűnik, hogy több csapat is esélyes arra, hogy felvegye a spanyol versenyzőt.

Ezt erősítette meg Sainz menedzsere, Carlos Onoro is, aki szerint még mindig zajlik a versenyfutás a csapatok között, és a Forma-1-ben sok mozgolódás tapasztalható.

...

Ricciardo úgy érezte, hogy gyors, egészen addig, amíg ki nem ütötték
Ricciardo úgy érezte, hogy gyors, egészen addig, amíg ki nem ütötték

A verseny közepén, amikor a biztonsági autó köröket vezetett, Stroll belement Ricciardo autójának farába a hajtűkanyarnál, emiatt pedig az ausztrál versenyzőnek ki kellett állnia.

ricciardo.png

Ricciardo dühös volt, amiért Stroll nem vállalta a felelősséget a balesetért, míg a kanadai a verseny végén kritizálta a kapott büntetést a baleset miatt.

Bár a 2024-es szezon eddig pont nélkül zajlott, ami megnehezítette Ricciardo átigazolását a Red Bull csapatába 2025-re, ...

Ricciardo elküldte melegebb éghajlatra azt az autóversenyzőt.....
Ricciardo elküldte melegebb éghajlatra azt az autóversenyzőt.....

Ahogy a 27. körben a mezőny újraindításra készült a biztonsági autó után, Fernando Alonso hirtelen fékezett a pálya végén lévő kanyarban, ami miatt mindenki mögötte ugyanezt kellett tennie. Alonso mögött Stroll, csapattársa, nekicsapódott Ricciardo Red Bulljának, súlyos károkat okozva a kocsinak.

ricciardo_elkuldte_melegebb_eghajlatra_azt_az_autoversenyzot.png

Stroll először Alonsót hibáztatta a történtekért, de az FIA versenybírói más véleményen voltak. Tíz másodperces időbüntetéssel és két büntetőponttal ...

A Kínai Nagydíj után így fest a Formula-1 pontverseny állása
A Kínai Nagydíj után így fest a Formula-1 pontverseny állása

Max Verstappen diadalmaskodott a Kínai Nagydíjon Norris és Perez előtt, így a holland versenyző már 25 ponttal vezet az egyéni világbajnokságban.

f1.png

Perez a második, viszont Leclerc-t csak 9, Sainzot pedig 16 pont különbség választja el a mexikói pilótótól.

Az idei második dobogóját megszerző Norris foglalja el az ötödik helyet a táblázaton, mögötte jelentősen lemaradva Piastri a hatodik, majd Russell, Alonso és Hamilton következik. A top 10-et Stroll ...

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása