Tost kétségbe vonja, hogy bárki más ugyanazzal a járművel képes lenne legyőzni Verstappent.

Franz Tost, a december végén távozott AlphaTauri Forma-1-es csapatfőnöke, kételkedik abban, hogy bárki képes lenne versenyt vívni Verstappennel, ha ugyanabban az autóban lennének csapattársak.

Verstappen 2023-ban több mint kétszer annyi pontot gyűjtött, mint csapattársa, Sergio Perez, és harmadik világbajnokságát is megszerezte. Pérez 19 futamgyőzelemmel szemben mindössze kettőt tudott felmutatni, miközben Verstappen 12 alkalommal indult az első helyről.

Verstappen korábban a Toro Rossónál, a Red Bull testvércsapatánál versenyzett Tost irányítása alatt. A kérdésre, hogy más pilóták képesek lennének-e felvenni a versenyt Verstappennel ugyanabban az autóban, Tost az F1 Insidernek adott interjúban így válaszolt.

Ha Max továbbra is jó autóval rendelkezik, további versenyeket és bajnokságokat fog nyerni. Egy jelenlegi vagy jövőbeni csapattársa sem fog tudni kitörni a második számú pilóta szerepéből mellette."

Tost úgy véli, hogy Verstappen már az első alkalommal, amikor az autóba ült, megmutatta természetes tehetségét, és könnyen alkalmazkodott a Forma-1 tempójához, még tinédzserként is. Tost hangsúlyozza, hogy Verstappen nem született bajnokként, de rendelkezik veleszületett tehetséggel, és a kulcs az, hogy hogyan viszonyul a sebességhez.

Günther Steiner, a Haas csapatától menesztett vezető, közben elmondta, hogy nehezen viselte, hogy nem tudott megfelelően elbúcsúzni a csapat tagjaitól.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr4018303153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása