Norris nem túl sokat izgul a McLaren lassú kanyarokban mutatkozó gyengesége miatt

Az elmúlt három versenyen a McLaren versenyzője két második helyet és egy győzelmet ért el.

norris_nem_tul_sokat_izgul_a_mclaren_lassu_kanyarokban_mutatkozo_gyengesege_miatt.png

Ugyanakkor a monacói pálya a leglassabb a versenynaptárban, ami nem kedvez a McLarennak, mivel az utóbbi években nem voltak erősek a lassú kanyarokban.

A leggyengébb pontjaim az Imola 14. és 15. kanyarai voltak, ahol elvesztettem a legtöbb időmet. Ez továbbra is probléma, de felismerjük és dolgozunk rajta.

Mégsem aggódom túlságosan a monacói verseny miatt, mert ahhoz jó autóra és elszántságra is szükség van.”

Nem elég csak lassan fordítani a kormányt, el kell kötelezni magad. Meg kell becsülnöd, milyen közel merészkedsz a kanyarokhoz, így a kockázat is fontos tényezővé válik.

Ha ezt is figyelembe vesszük, akkor a helyzet kissé változik, tehát nincs okom aggodalomra. Alig várom már a monacói versenyt, és biztos vagyok benne, hogy mindenki más is így van vele, mert fantasztikus.

A szombati időmérő különösen izgatottá tesz.

A McLaren Miamiban prezentálta az idei első jelentős fejlesztési csomagját, majd Imolában is hozzáadtak néhány új alkatrészt.

Norris szerint „Monacóban is lesznek módosítások, ahogyan minden más csapatnál is”. Az autó beállítása teljesen más lesz.

Ha csak a lassú tempóra koncentrálunk, akkor jobbak leszünk.

De ha egyszerre kell alkalmazkodni a magas, közepes és alacsony tempóhoz, akkor tudjuk kihozni a legtöbbet az erősségeinkből, ami a gyors és közepes szakaszokon jelentős előnyt biztosít, míg a lassú tempóban hátrányba kerülünk.

Vannak apró finomhangolások, és a múlt heti fejlesztések is segítettek egy kicsit a megfelelő irányba haladni.

Norris végezetül elmondta, hogy Monacóban is a Red Bull és a Ferrari lesznek a fő ellenfelek, de sok múlik majd pénteken, hogy megtalálják-e a megfelelő sebességet és beállításokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr3518412503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása