Alonso nyilvánosságra hozta a Forma–1 utáni „példátlan kívánságlistáját”

Fernando Alonso szenvedélyesen szeret versenyezni, így valószínű, hogy az F1-es karrierje befejeztével sem teszi végleg félre a bukósisakját. Saját bevallása szerint még számos célja van, bár van egy dolog, amire kevés esélyt lát.

alonso_nyilvanossagra_hozta_a_forma_1_utani_peldatlan_kivansaglistajat.png

A kétszeres spanyol világbajnok már győzött Monacóban, és kétszer megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt is, így már csak az Indy 500-as siker hiányzik számára a tripla korona megszerzéséhez. Ezt eddig csak Graham Hill érte el az autósport történetében, így hatalmas eredmény lenne, ha valaki másnak is sikerülne megismételni.

Alonso 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is próbálkozott Indianapolisban, de először műszaki hiba miatt esett ki, majd nem tudta magát kvalifikálni a versenyre, végül pedig a 21. helyen végzett

A sikerhez tehát eddig egyszer sem jutott közel, és úgy tűnik, talán már nem is fog, hiszen elmondása szerint nem valószínű, hogy újra megpróbálja megnyerni az Indy 500-at. Ezzel szemben a Dakar-rali még mindig vonzza, hiszen 2020-ban már indult ott a Toyotával, és akkor is jelezte, hogy szeretne újra rajthoz állni.

A Dakar-rali megnyerése továbbra is a tervei között szerepel. Természetesen az Indy 500 is ott van, de nem biztos benne, hogy a jövőben újra megpróbálja, míg a Dakarban biztosan részt venne. Példátlan lenne megnyerni az F1-es bajnoki címet, a Dakart és a Le Mans-i 24 órást – fogalmazta meg saját tripla koronáját.

Minden arra vezethető vissza, hogy folyamatosan fejlődni szeretnék. Mindig is az motivált, hogy jobb legyek. Sosem vagyok elégedett a jelenlegi helyzetemmel. Jobb akarok lenni holnap, a jövő héten és a következő hónapban is. Ezért versenyzem már ilyen régóta.

Alonso számára a különböző kategóriák eltérő élményeket és tapasztalatokat nyújtottak, és megtanították az alázatra. Sokat tanultam más sorozatokban és kategóriákban. Úgy kell hozzáállni egy új területhez, mint például az Indy 500 vagy a hosszútávú versenyzés, hogy nulláról kezded.

Ez azért fontos, mert amit az F1-ben elsajátítottál, az például a vezetési stílus terén nem alkalmazható az Indy 500-on, Le Mans-ban vagy a terepraliban. Ha egyszer megszilárdítod a helyed az F1-ben vagy bármely sportágban, könnyen beleeshetsz abba a csapdába, hogy nem fejlődsz, mert úgy érzed, már mindent tudsz.

Azonban alázattal kell közelíteni, és úgy kell kezelni, mintha újonc lennél. Minden információt fel kell szívnod, amit a széria szakértői átadnak. Ez jobb F1-es versenyzővé tett. Nem tudom pontosan megmondani, miben fejlődtem, de biztos vagyok benne, hogy a más sorozatokban szerzett tapasztalatok révén jobb pilótává váltam – zárta gondolatait Alonso.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr2818468805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása