Alonso: Az Aston Martin gyorsabban fogja megoldani a problémákat, mint a többi csapat

A silverstone-i csapat tavaly év elején szinte szárnyalt, Alonso sorra szerezte a dobogós helyeket, de később a Mercedes, a Ferrari és különösen a McLaren is megelőzte őket, így visszacsúsztak az erősorrend ötödik helyére.

alonso_az_aston_martin_gyorsabban_fogja_megoldani_a_problemakat_mint_a_tobbi_csapat.png

Miközben a pályán mutatott fejlődésük megállni látszik, a Stroll által tulajdonolt istálló még mindig építkezési fázisban van az új silverstone-i bázisukon, ahol hamarosan egy új szélcsatornát is beüzemelnek.

A befektetések alapján Alonso úgy véli, idővel képesek lesznek felülmúlni az ellenfeleket a fejlesztési tempó tekintetében.

Remek csapatuk, embereik, létesítményeik vannak, de így is kiestek a Q1-ben. Ha viszont találsz valamit, amitől életre kel az autó, akkor az mindent megváltoztat.

Ugyanez a helyzet nálunk is. A tavalyi év feléig mi voltunk az a csapat, akit mindenki figyelt és másolt. Könnyű viszont hirtelen kettőt-hármat visszalépni.

Most tehát magunkra kell figyelnünk, és vissza kell jutnunk arra a szintre. Más csapatokkal ellentétben viszont nekünk van egy nagyszerű vezetőnk, Lawrence.

Ő nemcsak a tulajdonos, de egy rendkívül versengő szellemiségű ember is. Úgy vélem, hamarabb megoldjuk majd a problémákat, mint a többi csapat, köszönhetően neki.

Alonsónak elég rossz hétvégéje volt Imolában, hiába érkezett egy csomó fejlesztés az AMR24-re. Bár ezek állítólag a tervek szerint működtek, a csapat mégis arról beszélt, hogy talán nehezebben vezethetővé tették az autót.

A spanyol számára végül egyfajta tesztelés lett az imolai futamból, de utólag elmondta, hogy nem igazán bánja ezt.

Amikor nem a legjobb ötért vagy hétért harcolsz, akkor néha átállítod az autód és tesztelni kezdesz, mert a kilencedik hely...

Én jobban preferálom az autó problémáinak kijavítását és a hétvége feladását, hogy aztán a következőn a nulláról indulhassunk.

Ami Imolában az FP3-on, az időmérőn és a futamon történt, talán nem olyan rossz dolog, mert így felgyorsíthatjuk a problémák megoldását” – zárta gondolatát Alonso.

A bejegyzés trackback címe:

https://f1rajongo.blog.hu/api/trackback/id/tr1618412453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

f1 rajongó

Friss topikok

Címkék


 

süti beállítások módosítása